nova 'omaška'

Ministar Bošnjaković nije upisao 300 kvadrata dvorišta uz ilegalno izgrađenu kuću

30.01.2020 u 17:29

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u svojoj imovinskoj kartici nije prijavio preko 300 'kvadrata' dovorišta uz ilegalno izgrađenu kuću svoje supruge Lidije u Biogradu, otkriva 24 sata

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u svojoj imovinskoj kartici ima upisanih deset nekretnina, a među njima i kuću u Biogradu. U ožujku 2016. upisao je kuću površine 140 četvornih metara u vlasništvu supruge Lidije Bošnjaković koju je procijenio na 600 tisuća kuna, odnosno oko 80 tisuća eura. 24 sata pronašao je tu kuću i ekskluzivno otkrio niz nelogičnosti.

Ovaj dnevni list zabilježio je kako je u zemljišnim knjigama upisana kao kuća od 77 'kvadrata' s dvorištem od 323 četvorna metra dok u ministrovoj imovinskoj kartici nema riječi o nikakvom dvorištu u Biogradu. Kuća u kartici ima površinu od 140 kvadrata dok u zemljišnim knjigama piše kako je kuća upisana bez priložene građevinske i uporabne dozvole.

U razgovoru za 24 sata Bošnjaković je potvrdio da je kuća izgrađena bez građevinske dozvole te da još nije legalizirana.

'U postupku je proces legalizacije, podnesen je zahtjev u zakonskom roku. Suprugini roditelji su to napravili bez građevinske dozvole, kao i ostali. Mislim da je to bilo prije tridesetak godina. Ne znam kad su joj oni točno darovali nekretninu, ali nakon toga je ona podnijela zahtjev za legalizacijom', objasnio je.