varaždinske toplice

Ministar Banožić i izbornik Dalić posjetili pilota ozlijeđenog u padu aviona MiG-21

15.01.2023 u 18:42

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić posjetili su u nedjelju bojnika Ivana Lukana pilota ozlijeđenog u padu aviona MiG-21 koji se nakon uspješnog operativnog zahvata oporavlja u u Varaždinskim Toplicama

Ministar obrane istaknuo je da ga raduje jer se iz prve ruke uvjerio kako se pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pruža najbolja moguća medicinska skrb te je poručio kako će Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska učiniti sve što je potrebno da bojniku Lukanu pomognu na njegovom putu oporavka.

„Ustrajnost i hrabrost hrvatskih vojnika uvijek će biti vječna i najsnažnija inspiracija cijelome društvu. To nam je još jednom potvrdio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić kojemu zahvaljujem što je još jednom pokazao kako se živi ono u što vjeruješ i kako je zajedništvo rješenje svih prepreka i izazova koji se pred nama nađu“, rekao je ministar Banožić.

Izbornik Dalić bojniku Lukanu poželio je brz i uspješan oporavak te istaknuo da će snaga i moć Hrvatske vojske uvijek biti inspiracija hrvatskim nogometašima, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.