po prvi puta došao i premijer

Milošević o Varivodama: To je najvažnija post ratna komemoracija kojom se odaje počast civilnim žrtvama

28.09.2020 u 19:36

Bionic
Reading

U Varivodama je održana komemoracija za devetero mještana srpske nacionalnosti ubijenih na današnji dan 95. godine

Uz predstavnike srpske zajednice u Hrvatskoj, prvi je put u Varivode došao je i jedan hrvatski premijer, Andrej Planković koji je istaknuto da je to nastavak nove politike zajedničkog sjećanja, započet 5. kolovoza u Kninu.

Na komemoraciji u Varivodama bio je i potpredsjednik Vlade Boris Milošević, koji je i bio gost Dnevnika.

Milošević je za HRT komentirao kako je komemoracija u Varivodama vrlo važan događaj za srpsku zajednicu, te kako je to najvažnija post ratna komemoracija kojom se odaje počast civilnim žrtvama.

  • +7
Andrej Plenković i Milorad Pupovac na komemoraciji ubijenih srpskih civila u Varivodama Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Milošević je rekao kako je važno da je u Varivode došao predsjednik Vlade i poslao snažne poruke, te izrazio žaljenje.

Podsjetimo, u Varivodama je održana komemoracija za devetero mještana srpske nacionalnosti ubijenih na današnji dan 95. godine. Uz predstavnike srpske zajednice u Hrvatskoj, prvi je put u Varivode došao je i jedan hrvatski premijer, Andrej Planković koji je istaknuto da je to nastavak nove politike zajedničkog sjećanja, započet 5. kolovoza u Kninu. Premijer Plenković je prvi premijer koji je bio na komemoraciji u Varivodama i oštro je osudio zločine koji su počinjeni nad devetero srpskih civila. Izjavio je kako hrvati trebaju priznati zločin, ali kako i Srbi trebaju priznati da se dogodio srpski otpor legitimno priznatoj vlasti.