TAJNI PLAN

Milošević je planirao likvidirati Mesića

17.06.2014 u 21:21

Bionic
Reading

Predrag Jeremić otkrio je u knjizi 'Sačekuša 2' da se pripremalo ubojstvo Stjepana Mesića u vrijeme kada je obavljao dužnost posljednjeg predsjednika Predsjedništva SFRJ, prenosi Telegraf

'Srećom, to se nije dogodilo, jer se i danas lako može pretpostaviti što bi to značilo za ionako krvav rasplet jugoslavenske drame... Bahati Milošević, nošen valom probuđenog srpskog nacionalizma, ipak nije učinio još jednu veliku povijesnu grešku!', navodi Jeremić u knjizi.

U internim krugovima državnog vrha Srbije postojala je ideja da se kao posljednji način zaustavljanja Mesića u njegovoj namjeri razbijanja Jugoslavije upotrebi fizička likvidacija. Isti izvori tvrde da je ondašnja Miloševićeva mašinerija već imala na raspolaganju čovjeka koji bi obavio taj zadatak. Snajperist je već bio poslan na zadatak i samo se čekala konačna odluka, to jest odobrenje za akciju!

Navodno, za akciju je znalo samo nekoliko najbližih Miloševićevih suradnika. Kako do toga nije došlo, tako je i ova priča odmah sahranjena, ali je ostala u glavama onih koji su je znali. Desetljećima su šutjeli, pomalo se srameći i samih sebe zbog slijepe poslušnosti Miloševiću, koja je jugoslavensku tragediju mogla učiniti još težom i razornijom, piše Telegraf.rs.