REAKCIJE OPORBE

Miljenić o Stierovoj ostavci: Dobro je, jedan manje

12.06.2017 u 17:13

Bionic
Reading

Nakon ostavke Davora Ive Stiera krenule su i reakcije političkih konkurenata

Među prvima je ostavku komentirao SDP-ov Orsat Miljenić . 'Načelno, to je njihova stvar, stvar HDZ-a, oni očito ne mogu međusobno funkcionirati. Moj osobni stav je jedan manje i to je dobro. Drago mi je da je otišao, oni rade loše, a on je bio jedan od predvodnika tih loših, makar ni drugi ne rade dobro. Sad će morati stiskati zube i dizati ručicu za ono s čime se sad kao ne slaže, neka se tuku, neka rade što hoće', kazao je, prenosi N1, Miljenić.

Upitan što najviše zamjera Stieru, Miljenić je rekao: 'Njegov stav prema ljudskim pravima. On predstavlja mene i vas, a ne predstavlja mene, iznosi stavove koji nisu moji, doveo nas je u rang Poljske i Mađarske, on je kao političar različit i drago mi je što više neće raditi taj posao jer ga je radio loše.'

Na pitanje kamuflira li se na ovaj način nezadovoljstvo Stiera zbog koalicije HDZ-a s HNS-om, Miljenić kaže: 'To je ni piškit, ni kakit, baš me briga. Neka kaže ako se slaže ili ne slaže. Bitno je razotkriti što misilš i stajati iza toga'.

Mostov Nikola Grmoja također je komentirao ostavku Davora Ive Stiera. Novinare je zanimalo kako on gleda na situaciju u kojoj rijetko tko odlazi s mjesta potpredsjednika Vlade.

'Čini mi se to kao neki pokušaj jačanja utjecaja unutar HDZ-a. Najavio je da će kako politički tajnik obilaziti teren, biti među članovima, među građanima. Možda nam slijedi neka unutarstranačka borba, unutar HDZ-a. Govorio je o tome da treba uvesti načelo jedan čovjek jedan glas što je suprotno načinu na koji su donesene sve ove važne odluke posljednjih dana, gdje ih je premijer Plenković donio s nekakvim užim krugom savjetnika - Božinovića, Šeksa i ostalih tako da mi se čini da je to nekakva blaga kritika posljednjih događanja i najava nekakvog jačanja utjecaja unutar HDZ-a. Što će se događati u perspektivi to ne znam, ali sigurno da ta struja koja nije zadovoljna s koalicijom s HNS-om jača i sad je taj broj zastupnika u Saboru dosta velik', rekao je Grmoja i dodao da su to bivši ministri koje Plenković nije stavio u novu Vladu i koji su nezadovoljni situacijom, te ovih troje zastupnika koji su se odvojili od HDZ-a. 'Bit će zanimljivo', rekao je.