VAŽNA ZDRAVSTVENA INVESTICIJA

Milinović i Gospić srdačno dočekali Rajka Ostojića

16.12.2013 u 16:39

Srdačan susret u Lici - Milinović i Ostojić

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Prša

Bionic
Reading

U Gospiću je ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorio Objedinjeni hitni bolnički prijem. Ministar je u Gospiću dočekan vrlo srdačno

Riječ je o investiciji od 3,9 milijuna kuna, koju je u cijelosti financiralo Ministarstvo zdravlja. Uređenje prostora je stajalo 1,1 milijun kuna, a 2,8 nabavka opreme. Odjel hitne medicine u Općoj bolnici Gospić jedinstveno je ulazno mjesto za sve hitne pacijente kojima će biti pružena odgovarajuća medicinska skrb, obavljen pregled, postavljena dijagnoza te liječena sva hitna stanja. Sastoji se od laboratorija, reanimacijske i operacijske sale te prostora za smještaj i nadzor akutnih pacijenata.

Ovo je jedanaesti takav odjel koji je otvoren u sklopu projekta u kojem će se uz suvremenu opremu i hitne pacijente u središtu interesa svih specijalista i dijagnostike osigurati visok standard i kvalitetnije zbrinjavanje hitnih pacijenata.

Dosad je edukaciju trijaže u odjelu hitne medicine završilo 309 djelatnika, od čega 11 iz Opće bolnice Gospić.

Iako se unatrag dvije godine strepilo da će Rajko Ostojić zatvoriti gospićku bolnicu, ministar zdravlja danas je u Gospiću dočekan srdačno. Pohvalio ga je čak i njegov prethodnik Darko Milinović (HDZ) koji se nakon ministarske fotelje vratio u svoju domicilnu bolnicu na Odjel ginekologije i porodništva.

Nakon današnjeg otvorenja, usred krize, ovog iznimno važnog hitnog bolničkog prijema, dodatno je ojačan zdravstveni sustav gospićke bolnice.