KRENULA AL JAZEERA BALKANS

Milić: Govorit ćemo svim jezicima regije

11.11.2011 u 21:27

Bionic
Reading

Nijedan jezik neće biti dominantan, ali ne očekujte da ćemo mjeriti u miligram koliko je ovoga, a koliko onoga, poručuje direktor programa i vijesti Goran Milić

Danas je u 18 sati počelo emitiranje Al Jazeere Balkans, regionalne verzije slavne televizijske postaje koju financira katarska država.

'Pratite naš program u kojem nećemo koristiti jezik sile, cinična dosoljavanja, podcjenjivanje jednih, a veličanje drugih, humor koji ostavlja gorčinu, smijeh koji druge navodi na plač. Jer to je naš privilegij', poručuje slavni hrvatski novinar Goran Milić, koji obavlja posao direktora programa i vijesti. Milić novu postaju predstavlja kao silu koja će pridonijeti daljnjem pomirenju među (donedavno) zaraćenim narodnima u regiji.

'Mi ćemo govoriti jezicima ove regije, pragmatično računajući da se dobro razumijemo, zvali se jezici srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. Svatko će kod nas govoriti svojim nacionalnim jezikom, to nam daje za pravo ustav svih država, izbor voditelja i novinara je prilično balansiran i nijedan jezik neće biti dominantan, ali ne očekujte da ćemo mjeriti u miligram koliko je ovoga, a koliko onoga', otkriva Milić.

Osim Milića, na Al Jazeeru Balkans prešla su i brojna druga poznata novinarska imena iz Hrvatske, poput Lamije Alečković, Stipe Sladoljeva, Ilije Jandrića, Ivane Brkić i Mirjane Hrge. Središnji studio smješten je u Sarajevu, a program će biti emitiran i iz regionalnih centara u Beogradu, Zagrebu i Skoplju.

Program Al Jazeere Balkans uživo možete pratiti na MAXtv-u.