POTPUNA HISTERIJA

Milanovićev govor gurnuo srpske medije preko ruba, uspoređuju ga s Pavelićem

25.09.2015 u 11:39

Bionic
Reading

Srbijanski mediji i drugi se dan jednoglasno nastavljaju obrušavati na Hrvatsku i posebice premijera Zorana Milanovića nakon što je hrvatska blokirala granice zbog izbjegličke krize, a najdalje je otišao list Informer koji na naslovnici donosi fotomontažu spojenih lica Milanovića i ustaškog poglavnika Ante Pavelića

S naslovnice spomenutog lista vrišti nadnaslov 'Ustaški udar na Srbiju' te podnaslov 'Hrvatski premijer Srbe nazvao varvarima'. Identično nastupa i list Kurir koji također u jutrošnjem broju navodi kako 'hrvatski premijer ne odustaje od predizbornih ludorija' te izvan konteksta Milanovićevog govora optužuje hrvatskog premijera da je istočne susjede nazvao barbarima, iako je on izjavio kako 'Mađari grade zid prema barabarima' misleći pritom kako naši sjeverni susjedi pored zida sa Srbijom grade i zid prema Hrvatskoj, ocijenivši kako su za službenu Budimpeštu i Hrvati i Srbi barbarski narodi s istoka.


Pored toga, list donosi i odgovor srbijanskog premijera Aleksandra Vučića kako 'na ludilo ne odgovaraju' te kako 'u Srbiji ne vole riječ logor', referirajući se na Milanovićevu poziv Srbiji da otvori logore za izbjeglice.
Ništa nježniji prema hrvatskom premijeru nije ni dnevni list Blic koji Milanovića časti epitetima kao što su 'uličar' te donosi vijest kako je hrvatska policija izbacila putnicu iz autobusa koji je prometovao na relaciji od Karlovca do Beograda 'samo zato što je Srpkinja' što neodoljivo podsjeća na izvješća srbijanskih medija s početka 90-ih godina.

Tabloid Alo pak raskrinkava Milanovića te je čak prve stranice naslovljene s 'Njemu treba stručna pomoć' posvetio razgovoru s psihijatrom prof. dr. Milanom Milićem koji smatra kako 'političke retorike hrvatskog premijera ukazuju na odsutnost odgovornosti ili zaboravljanje funkcije koju obavlja'.

Nešto su odmjerenije Večernje novosti koje tvrde kako Hrvatska mora popustiti dok je Politika jutros izašla s naslovnicom 'Hrvatska kakvu želimo zaboraviti'. Pravda pak donosi intervju sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem u kojem on najavljuje kako 'Srbija ne odustaje ni pedlja'.

Radio B92 prenosi komentar dopisnika BBC-a iz Beograda Guya De Launeyja koji uspoređuje ponašanje Hrvatske i Srbije s ponašanjem djece na igralištu, a Europsku uniju s učiteljicom, a sve začinjeno naslovom 'Da ima lopte, netko bi je već uvrijeđeno ponio kući'.