nova prozivka

Milanović: Zašto Banožić do danas nije optužen?

08.04.2024 u 09:26

Bionic
Reading

Zoran Milanović ponovno se jutros oglasio na Facebooku, a ovaj put podsjetio je na prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao bivši ministar obrane Mario Banožić

'Jednakost je jedna od vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske, „svi su pred zakonom jednaki“ piše u hrvatskom Ustavu. I bilo je tako dok vlast nije ugrabio Andrej Plenković. Osam godina njegove autokracije pretvorilo je hrvatski ustavni poredak u sustav nepravde i nejednakosti u kojemu HDZ-ovci ne odgovaraju ni za najgore kršenje zakona. Prošlo je pet mjeseci od kada je Mario Banožić usmrtio čovjeka u prometnoj nesreći koju je i skrivio, ali još nije optužen za to nedjelo. Zašto Banožić do danas nije optužen?' ističe predsjednik u najnovijoj objavi na Facebooku.

'Siguran sam da nema ni jednog prometnog prekršaja sa smrtnim posljedicama, s tako jasnim i čvrstim dokazima kakvi su u ovom slučaju, a za koji se toliko čeka s podizanjem optužnice. Tako Plenković i HDZ vide i provode jednakost pred zakonom koja je, da ponovim, ustavna kategorija. Njihovo pogano shvaćanje vlasti pogađa sve hrvatske ljude koji ne pripadaju HDZ-ovoj sljedbi. Dok sam Predsjednik Republike upozoravat ću na HDZ-ovo kršenje ustavnih vrednota - jer šute oni koji bi te vrednote morali provoditi - a kao premijer ću osigurati jednakost pred zakonom za sve. I zato su Hrvatskoj potrebne rijeke pravde', napisao je Milanović.

Podsjetimo, bivši ministar obrane Banožić prije gotovo pola godine sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba poginula. DORH je početkom godine pokrenuo istragu zbog izazivanja prometne nesreće, a Banožića se sumnjiči da je prebrzo i u uvjetima magle išao pretjecati te izazvao nesreću. Banožić je u nesreći također bio ozlijeđen, a premijer Plenković zbog nesreće ga je smijenio s mjesta ministra.