ULAZAK U NATO

Milanović uvjeren da će Slovenija popustiti

31.01.2009 u 12:26

Bionic
Reading

"Istina je da nas (Slovenci) malo 'zatežu' što je nekorektno s njihove strane, no, uskoro će i oni shvatiti da takvo ponašanje može dugoročno naškoditi hrvatsko-slovenskim odnosima jer je njihovo ponašanje već pomalo smiješno", rekao je Milanović jutros u Čakovcu gdje je nazočio izvještajno-tematskoj konvenciji SDP-a Međimurske županije.

Milanović je također rekao kako vjeruje da će se riješiti i hrvatsko-slovenski odnosi kada je u pitanju ulazak Hrvatske u Europsku uniju, no, ti će se problemi, prema njegovu mišljenju, riješiti sa zakašnjenjem.

Dolaskom u Čakovec Milanović je pružio podršku SDP-ovim kandidatima na predstojećim lokalnim izborima, a kako je i sam naglasio, od SDP-a u Međimurskoj županiji očekuju se odlični izborni rezultati.

"Najveća smo i najjača stranka u Hrvatskoj i u predstojećoj utakmici igramo na pobjedu, jer samo tako znamo igrati", poručio je okupljenim SDP-ovcima Milanović istaknuvši kako su izbori velika prilika da SDP potvrdi svoj veliki ugled koji ima među građanima Hrvatske.

Kandidat SDP-a za međimurskog župana je Ivica Perhoč dok je kandidat za gradonačelnika Čakovca aktualni prvi čovjek tog grada Branko Šalamon. Kako je naglasio Perhoč u tijeku su pripreme za izbore te pregovori s potencijalnim koalicijskim partnerima HSU-om, HSLS-om i HNS-om.