KARAMARKO O NETOLERANCIJI NA BLEIBURGU

'Milanović treba postati tolerantan prema narodu i početi raditi'

11.05.2013 u 20:52

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas u Zadru da je HDZ sve jači i kako je već pobjeda na izborima za Europski parlament bila poruka Vladi da je dosta.

'Borili smo se protiv kriminala, prošli svoju katarzu, a čekamo da to i druge stranke učine. To su ljudi i prepoznali, zato smo i pobijedili na EU izborima i poslali ovoj Vladi poruku da je dosta. Sve ovo vrijeme koje su oni na vlasti izgubljeno je vrijeme za Hrvatsku i njene građane', rekao je Tomislav Karamarko i dodao da će nakon ulaska u EU njegova stranka tražiti prijevremene izbore. Karamarko je danas boravio u Zadru i Zadarskoj županiji, gdje se u sklopu kampanje za lokalne izbore družio s građanima. Na pitanje novinara hoće li kandidat za gradonačelnika Božidar Kalmeta pobijediti već u prvome krugu u Zadru, Karamarko je rekao da je to očekivano.

'Nismo mogli prepustiti slučaju sudbinu naše stranačke utvrde, Zadra i Zadarske županije. HDZ iz dana u dan jača, ne samo ovdje, nego i u drugim dijelovima Hrvatske', rekao je Karamarko ocjenjujući da su se građani 'zaželjeli HDZ-ove pozitivne i domoljubne energije'. Na pitanje zašto danas nije bio u Bleiburgu, rekao je da nije htio da itko kasnije komentira kako u kampanji 'iskorištava takvo jedno sveto mjesto'. Karamarko je na pitanje hoće li otići u Jasenovac rekao da apsolutno štuje žrtve svih totalitarnih režima, bio on nacistički, fašistički ili komunistički.

Na pitanje novinara kako komentira izjavu premijera Milanovića da on na takva mjesta ne ide jer to samo političkoj konkurenciji služi da širi netoleranciju, Karamarko je izjavio da se premijer 'već više puta dokazao svojim porukama punim tolerancije'.

'Ex cathedra nastupi, držanje prodika narodu, svađe sa svim i svakim, premijer je svojim radom pokazao osobnu iskaznicu ove Vlade, a to je skoro 370.000 nezaposlenih, 17.000 građana koji mjesečno ostanu bez posla i nula investicija', rekao je Karamarko te dodao da je 'to osobna iskaznica premijera i njegovih nesposobnih ministara'.

'O kakvoj toleranciji i netoleranciji on to priča. On bi trebao napokon postati tolerantan prema svom narodu i početi bolje raditi. No, mislim da to nije moguće', rekao je predsjednik HDZ-a.

Inače, u sklopu posjeta Zadru i Zadarskoj županiji Karamarko i HDZ-ovo izaslanstvo posjetilo je jutros Bibinje, Biograd i Benkovac.