na pantovčaku

Milanović Stoltenbergu: Hrvatska će promatrati što se zbiva u Afganistanu i polako se povlačiti iz misije

04.03.2020 u 18:01

Bionic
Reading

'Moja vanjska diplomatska karijera je započela baš u NATO-u. Kratko je trajala, ali toga se uvijek rado sjećam', rekao je predsjednik Zoran Milanović glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu kojega je primio na Pantovčaku

'Hrvatska će, kada je u pitanju misija u Afganistanu, promatrati što se događa i polako, ali sigurno povlačiti se iz te misije. U međuvremenu ćemo raditi planove da tu nazočnost u Afganistanu smanjujemo, ali to neće biti preko noći', rekao je predsjednik Zoran Milanović glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu, javlja N1.

Stoltenberg je napomenuo kako je Hrvatska posvećeni i vrijedan saveznik NATO-a koja daje doprinos zajedničkoj sigurnosti.

'Pozdravljam činjenicu da Hrvatska povećava ulaganja u obranu i da imate jasnu posvećenost potrošnji dva posto BDP-a za obranu', ističe.

  • +7
Jens Stoltenberg i Zoran Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Govoreći o situaciji u Afganistanu nakon potpisivanja mirovnog sporazuma Stoltenberg je rekao kakoje put prema miru težak te da je najbolji način da pružimo podršku mirovnom procesu tako da budemo prisutni na tom području.

'Kada trenutak bude pravi, mi ćemo naravno zajedno i napustiti to mjesto', rekao je Stoltenberg te čestitao Milanoviću na predsjedanju Hrvatske Vijećem Europske unije.

'Uistinu je važno da budemo zajedno dok odgovaramo na brojne izazove. Uskoro će Sjeverna Makedonija postati 30. članica NATO-a što pokazuje da vrata NATO-a i dalje ostaju otvorena', kazao je Stoltenberg.

'Kad je riječ o NATO-u, Hrvatska nikada neće biti sama. NATO čini pola svjetske moći', zaključno je istaknuo Stoltenberg.