TISUĆE NA MOSOROVOM SPROVODU

Milanović s cvijetom, za oproštaj 'Podmoskovske večeri'

22.02.2012 u 16:32

Bionic
Reading

Tisuće Splićana oprostile su se na gradskom groblju Lovrinac od preminulog Milorada Bibića Mosora, dobrog duha hrvatskog novinarstva i košarke, Splita i Dalmacije

Na sprovodu kakav se rijetko viđa povorka za lijesom protezala se doslovce do kilometra, a počast su mu došli odati i znani i neznani: od manje poznatih likova iz njegovih knjiga i novinskih tekstova, preko svih viđenijih bivših košarkaša i nogometaša, do političara svih vrsta.

Pojavio se i premijer Zoran Milanović s ministrima Rankom Ostojićem i Arsenom Baukom, diskretno je izrazio sućut Bibićevoj obitelji i s cvijetom u ruci došetao do groba.

Stražu uz Mosorov lijes držali su kolege novinari, košarkaši, drugi sportaši, književnici 'utorkaši', dok su se od njega emotivnim govorima opraštali karikaturist Davor Štambuk, prijatelji Dino Rađa i Ivica Ivanišević, te predsjednik Radničkog nogometnog kluba Split Slaven Žužul

'Naravno da ovo nije sprovod. Lipo je Boro nekidan napisao: radi se samo o još jednoj, logistički najzahtjevnijoj zafrkanciji za koju se Mosor ciloga života pripremao', između ostalog je kazao Ivanišević.

Mosor je konačno ispraćen uz zvuke trube, odsvirana je njemu omiljena ruska skladba 'Podmoskovske večeri'.