nova objava

Milanović: 'Okupljam koaliciju za Treću republiku, to je Vlada nacionalnog spasa'

21.03.2024 u 17:42

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović ponovno se, kasno poslijepodne, oglasio na Facebooku. Evo što kaže

'Okupljam koaliciju za Treću republiku, to je Vlada nacionalnog spasa. HDZ treba maknuti s vlasti na demokratski način i tko god dođe, bit će bolji. I ponovit ću: tko god nije vidio problem u tome kako je Hrvatska dobila državnog tužitelja ili ne razumije ili, još gore, ima nekakve interese, sliježe ramenima i pristaje na svaku vrstu poniženja', naveo je Milanović.

Podsjetimo, Milanović je ranije danas u Puli ustvrdio da HDZ krši sve moralne norme. Time je odgovorio na prozivke HDZ-ovaca da se stavlja iznad zakona kada kaže da neće poštovati upozorenja Ustavnog suda i DIP-a.

  • +15
Milanović u Puli Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljević

'Jandroković to govori jer valjda mora, što ne znači ništa. HDZ krši sve moralne norme, Plenković je danas u Bruxellesu, vjerujem da daje iskaz europskom tužitelju i dobro je da ima imunitet jer bi ga inače zadržali gore. Mislim da mu je to zadnji put da ide u Bruxelles u ovoj fazi života', poručio je Milanović.

Izvor: Pixsell / Autor: Saša Miljević

Obećao je da će, kada postane premijer, biti onakav kakav je bio kad je već obnašao tu dužnost – 'oštar, ali puno pristojniji, sućutniji od Plenkovića.' 'Sad moram katkad biti grub jer je količina bijesa koja nagomilana u našim ljudima tolika da se katkad preplašim', dodao je.

HDZ neće formirati Vladu definitivno, naglasio je predsjednik Republike, koji se ne povodi za istraživanjima i anketama o rejtinzima. 'To je nebitno, bumo vidjeli, polako, do izbora ima skoro još mjesec dana', dodao je.