radni godišnji odmor

Milanović na Hvaru bez najave ugostio Milorada Dodika

25.07.2023 u 18:55

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se u utorak na Hvaru s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

U priopćenju koje je objavio Ured predsjednika RH navodi se da su na radnom sastanku, predsjednik Milanović i gospodin Dodik razgovarali su o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima te susjedne države s Republikom Hrvatskom.

U tom kontekstu, posebno su razgovarali o potrebi uspostave funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će osigurati ravnopravno sudjelovanje legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda. Gospodin Dodik informirao je predsjednika Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava riješiti institucionalna i politička kriza u BiH, pri čemu su se složili kako je to nužno kako zbog dobrobiti sva tri naroda u BiH, tako i zbog ubrzavanja europskih integracija BiH, navodi se u priopćenju, Republika Hrvatska podržava i pozdravlja sve dogovore legitimnih političkih predstavnika triju naroda u BiH koji osiguravaju njihovu ravnopravnost, stabilnost BiH i njen europski put.

Sastanak Milanovića i Dodika je održan bez prethodne najave ili obavijesti da će se dogoditi.

Predsjednik RH Zoran Milanović je u nedjelju odlatio na Hvar na mini godišnji odmor, a već tijekom tjedna bi se trebao vratiti u Zagreb. Iz Ureda predsjednika RH su napomenuli da će predsjednik obavljati svoje dužnosti bez obzira na to gdje se nalazi.