'BIO JE BLAG, ALI I ČVRST'

Milanović izrazio sućut obitelji Šprem

30.09.2012 u 11:45

Bionic
Reading

U povodu smrti predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je izraze sućuti njegovoj obitelji

U sućuti predsjednika Vlade stoji:

'Draga Jasenka, dragi Damjane,

duboko me potresla i ražalostila vijest o Borisovoj smrti. Borio se hrabro i nepokolebljivo protiv opake bolesti i bili smo uvjereni da će je i ovoga puta pobijediti. Nažalost, to se nije dogodilo.

Borisovim odlaskom ostajemo bez dragog prijatelja i kolege, s kojim je bilo iznimno zadovoljstvo surađivati i poznavati ga.

Iza sebe ostavlja bogatu političku karijeru, a svakoj je svojoj dužnosti pristupio časno i otvorena srca, s iskrenom željom da postigne veće dobro i da učini razliku, a nikako samo da odradi mandat. Kao predsjednik Hrvatskoga sabora, poticao je parlamentarizam i raspravu, uvijek iskazujući poštovanje kolegama drugih svjetonazora, drugačijih stavova i mišljenja, posebno kad se s njima nije mogao složiti. Blag u nastupu, ali čvrst u stavovima, uvjerenju i želji da se može učiniti bolje, da se može više i da zaslužujemo više, davao je svoj maksimum u svemu čega se prihvatio i po tome ćemo ga pamtiti.

U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, molim vas, primite izraze najdublje sućuti i suosjećanja u ovim teškim i tužnim trenucima za vašu obitelj, prijatelje, kolege i poznanike dragog Borisa.'