'FAKAT NISAM ELITIST'

Milanović: Istanbulska je pisana konfuzno i kaotična je, a provedba neće biti mukte

22.03.2018 u 20:26

Bionic
Reading

Bivši premijer i bivši predsjednik SDP-a, sudjelovao je u panel diskusiji Caffe by Express u kojoj je, između ostaloga, komentirao i ratifikaciju Istanbulske konvencije

Otkrio je i zašto njegova vlada nije ratificirala Konvenciju. 'Svijest ili pretpostavka da je to rutina koju treba napraviti nas na to nije nagnala. Po meni je to jedan dosta konfuzno pisan tekst, kaotičan, vrlo često nejasan. Mislim da Hrvatska može interese i vrijednost zaštite žena od nasilja provesti svojim zakonodavstvom. Dobro je onda da to ratificira, ali onda to mora i provoditi, a to neće biti mukte', rekao je Milanović.

Razgovarao je s pojedinim članovima HDZ-a. 'Nije mi jasno čega se oni plaše. Rekao sam da ja o tome što oni nazivaju rodnom ideologijom ne vidim 'i' od ideologije', rekao je Milanović.

  • +8
Zoran Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Komentirao je i svoje političko opredjeljenje, javlja N1.

'Ja bih volio vidjeti gdje sam se definirao kao liberal. Ipak sam ljevičar, ali liberal u smislu britanskog, reformatorskog liberalizma 19. stoljeća i liberal u smislu društvenih vrijednosti i odnosa u društvu, to u određenoj mjeri da. Ali, primarno, borac za slabije', rekao je Milanović.

Premlad za predsjednika RH?

'Bio bih sretan da se dogodi moj povratak na vlast. Smisao politike je da si na vlasti i da mijenjaš stvari. A iz taktičkih razloga ne želim biti kritičan prema SDP-u jer razumijem poziciju u kojoj se nalazi vodstvo stranke', kazao je bivši premijer te dodao da je premlad za tu ulogu predsjednika RH.P

'Imati liberalne poglede na svijet to je supstrat socijaldemokracije, rekao je Milanović, kazavši da nije elitist. 'Kad je u pitanju znanje i obrazovanje za cijeli život, tu sam čovjek koji pokušava cijelo vrijeme. Fakat nisam elitist', rekao je.