PREMIJEROV POSJET HVARU

Milanović došao pripremiti teren za obiteljsko ljetovanje

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović svoj je prvi vikend nakon ulaska Hrvatske u EU proveo u vili Kovač u Hvaru. Riječ je o jednokatnoj vili od 200-tinjak kvadrata, na zemljištu veličine oko 2000 četvornih metara, u vlasništvu Republike Hrvatske, što je svojedobno građena za Vladimira Bakarića, zasigurno najmoćnijeg hrvatskog političara u bivšoj Jugoslaviji, a rado ju je za mjesto svoga odmora birao i Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH

Milanović se tek javio predstavnicima lokalne vlasti i navodno je došao pripremiti 'teren' za ljetovanje svoje obitelji. U subotu je viđen u šetnji gradom, a budući da nedavno nije mogao nazočiti sprovodu svoga prijatelja Brace Caratana, istaknutog SDP-ovca i bivšeg načelnika općine Jelsa, navečer je posjetio njegovu obitelj u Zavali na južnoj strani škoja, piše Slobodna Dalmacija.


Inače, u premijerovu su uredu rekli da je na Otok sunca otputovao u petak, te da se u Zagreb vraća u nedjelju navečer, što znači da bi već danas (ponedjeljak) trebao biti na poslu. Vila Kovač je skromnog unutarnjeg uređenja, a nalazi se na osami i zaštićena je od pogleda znatiželjnika. Upravo zbog te okolnosti do sada su zabilježene tri provale u vilu, posljednja u razdoblju od 31. ožujka do 2. travnja ove godine, kad su nepoznati provalnici iz nje ukrali tri televizora i alat, a šteta je procijenjena na oko 15.000 kuna.

Cijena korištenja apartmana na prvom katu za službene potrebe 250 kuna dnevno, a dvokrevetne sobe na prvom katu 154 kune. No, ako netko od državnika želi vilu koristiti za osobne potrebe, za takav najam treba izdvojiti 4000 kuna dnevno.