JEZIK (PUNO) BRŽI OD MOZGA

Mijo Caktaš opsovao Hajdukove navijače pa se ispričao

17.11.2012 u 22:43

Bionic
Reading

Hajduk je u 16. kolu MAXtv Prve lige remizirao s Torcidom rezultatom 0:0, a nakon dvoboja veznjak

Ljut zbog loše igre i zvižduka dijela navijača s tribina Mijo Caktaš prvi je odjurio u svlačionicu. Na putu u mix zonu, novinarima je na pitanje o svojoj igri dobacio:

'Poručite navijačima neka jedu govna,' i odjurio pod tuš.

Kasnije na pres konferenciji njegov trener Mišo Krstičević bio je silno iznenađen takvim potezom, te je kazao:

'Ako je to istina, Caktaš će biti kažnjen. Ovaj klub počiva na ljubavi navijača koji su njegovo najzdravije tijelo, i nitko nema pravo tako se prema njima odnositi,' objasnio je Krstičević.

Na istupe Caktaša u Poljudu su hitro reagirali. Održan je kasni sastanak s igračem nakon kojeg je i stigla njegova isprika.

'Ispričavam se zbog svoje nesmotrene reakcije. Onako vruć s terena i nervozan, na putu prema svlačionici, čuo sam ružno dobacivanje prema meni, od dvojice, trojice sa zapadne tribine. Ne radi se o grupi navijača, nego o pojedincima koji su me vrijeđali! Trebao sam to prešutjeti, ali sam rekao što sam rekao,' rekao je 'brifirani' mladić i nastavio.

'Ne radi se o našim vjernim navijačima koji nas bodre i uz nas su stalno, pa i večeras kad nismo igrali dobro, njima i ovom prilikom zahvaljujemo. A ovo je samo bila moja nesmotrena reakcija na pojedince, odgovorio sam im njihovim rječnikom. I žao mi je zbog toga,' opet je Caktaš dao do znanja da ne razumije osnove.

Naime, da nema tih ljudi na tribinama, i te navijačke snage na sjevernoj tribini, on ne bi primao plaću niti da igra pet puta bolja nego je to sada slučaj. Bolje za njega da je dobro saslušao trenere i da sasluša sve bijesne ljude s kojima će kontaktirati idućih dana. Jer Hajduk je klasičan primjer kluba u kojemu navijači vrijede puno, puno više od igrača za koje navijaju. Uz dužno poštovanje vrijednim i perspektivnim nogometašima.