ZAKAZAO PROTOKOL

Mesića nisu pozvali na proslavu Dana Sabora jer su zaboravili da mu je bio predsjednik

04.06.2018 u 17:46

Bionic
Reading

Iako je od 1992. do 1994. bio na čelu hrvatskog parlamenta, Stjepana Mesića nisu pozvali na prošlotjednu proslavu Dana Sabora, a bivši predsjednik za Novi list komentirao je da nije uvrijeđen 's obzirom na to od koga je'

Na svečanom prijemu kod premijera Andreja Plenkovića povodom Dana Hrvatskog sabora 30. svibnja bili su svi živi bivši predsjednici Sabora, poput Jože Manolića, Vladimira Šeksa, Luke Bebića i Josipa Leke, a govor je držao aktualni Gordan Jandroković. Stjepan Mesić, s druge strane, iako je na čelu parlamenta bio od 7. rujna 1992. do 24. svibnja 1994., nije pozvan.

  • +34
Prijem povodom Dana Hrvatskog sabora Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

'Možda nisu znali da sam bio i predsjednik Sabora, a ne samo u dva mandata predsjednik Republike te predsjednik Vlade. Možda me nemaju u evidenciji. Ili ne znaju gdje sam sada, nakon što su mi kao bivšem predsjedniku Republike ukinuli ured. Ipak, mislim da je netko intervenirao da me se ne pozove, ne znam tko, ali sigurno netko u Saboru. To je, u svakom slučaju, sramotno, ali što možemo', rekao je Mesić za Novi list i dodao da ga to zapravo i ne vrijeđa 's obzirom na to od koga je'.

Iz Jandrokovićevog ureda pojasnili su da je za slanje pozivnica bio zadužen saborski protokol čiji predsjednik Damir Boljat kaže da je u pitanju omaška.

'Bivšim predsjednicima države nismo slali pozive, a gospodin Mesić nam je zaveden na tom popisu. Jednostavno smo zaboravili da je on u jednom periodu bio i predsjednik Sabora. Bio je to, dakle, protokolaran propust tehničke prirode. Nije tu bilo nikakve političke igre', izjavio je Boljat za Novi list.