PRIMOPREDAJA UREDA PREDSJEDNIKA

Mesić suzama ispraćen s Pantovčaka

18.02.2010 u 17:23

Bionic
Reading

Prije primopredaje vlasti i dolaska Ive Josipovića na Pantovčak Stjepan Mesić popio je posljednju predsjedničku kavu s novinarima

Na Pantovčaku se osjeti pomalo tužna atmosfera zbog odlaska Stjepana Mesića jer su svi zaposlenici, od vozača i zaštitara do djelatnika u Uredu, bili u dobrim odnosima s njim. Navodno su neke zaposlenice danas pustile i suze. Na odlasku su mu poklonili novi sat koji ne bi smio koštati više od 500 kuna, a je Mesić u šali rekao da je 'skuplji od Sanaderovog'.

Predsjednik Mesić počastio je novinare svojim tipičnim duhovitim dosjetkama pa je prokomentirao prisutnost Josipa Manolića na inauguraciji i rekao: 'Ma on je čovjek na baterije.' Čak se našalio i na račun incidenta s novinarkom RTL-a pa je, kada su se sve kamere približile, kazao da mogu prići sve kamere osim RTL-ove.

Rekao je da je od poklona koje je dobio za vrijeme mandata zadržao samo nekoliko brodova i one portrete koji sliče na njega. Neki novinari su iskoristili priliku da se posljednji put, dok je formalno na funkciji predsjednika, fotografiraju s Mesićem.

Komentirao je ulogu novinara i rekao da oni imaju svoju misiju i da je zbog nje možda i prečesto odgovarao na neka pitanja, ali je istaknuo da je 'to novinarski posao, a ne da stoje pred zgradom i čekaju moguće izjave', aludirajući na nedavni incident u Vladi.

Nakon predaje Ureda već večeras odlazi u svoj novi ured u Grškovićevoj, ali kaže da će uzeti pet dana odmora pa će na poziv svoje sestre otputovati u Francusku jer tamo nije bio gotovo deset godina. Za kraj rekao je da mu nije žao što odlazi s Pantovčaka i dodao: 'Stalno si u fokusu pa me kritiziraju zašto odgovaram na sve što se događa, ja onda kažem - pa zašto me pitate.'