bivši predsjednik

Mesić oštro kritizira: Grabar Kitarović je sama sebi najgori neprijatelj, ovo sada je prevršilo svaku mjeru

17.12.2019 u 16:48

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Stjepan Mesić nije imao lijepih riječi za posljednje dane predsjedničke kampanje Kolinde Grabar Kitarović, a smatra kako je ona sama sebi najveći neprijatelj

Mesić, koji je bio predsjednik države u dva mandata, kritizirao je Grabar Kitarović zbog toga što je davala obećanja koja nije mogla ispuniti i smatra da glasači to i prepoznaju.

'Uvijek smatram da se građani javljaju na izborima kao kolektivni intelektualac jer izbori su ustvari ugovor između glasača i onoga tko želi biti izabran. Dakle ono što obeća, on to mora izvršiti, a građani mu daju povjerenje. Međutim ako se ide s obećanjima koja su neizvršiva, koja su nemoguća... Sjećate se da je predsjednica rekla - ako mene izaberete, Hrvatska će biti najbogatija i najprosperitetnija zemlja na svijetu i u Europi. Onda se ispravila da nije mislila na svoj prvi mandat. To ne može biti u njenom prvom, ni u trećem mandatu. To ne može biti u ovom stoljeću, to ne može biti u ovom tisućljeću. Prema tome, ne može se ići s porukama koje su obećavajuće, a koje se ne mogu izvršiti', rekao je Mesić, a prenosi N1 televizija.

Na pitanje je li vidio skup koji je Grabar Kitarović održala u Osijeku, odgovorio je da nažalost jest te dodao kako je predsjednica sama sebi u kampanji bila najveći neprijatelj.

>>> Grabar Kitarović rekla da se njezin suprug Jakov brine o djeci, a on je bio na hokeju. Pazite kako se pokušala izvući

'Ovo u Osijeku sada je prevršilo svaku mjeru, to nema veze ni s čim', rekao je Mesić i dodao da ga nije baš previše iznenadilo.

'Ali s obzirom na obećanja koja su bila u prvom mandatu, da završi s takvim gestikulacijama, s ovim porukama - mislim da to nismo zaslužili', smatra bivši predsjednik.

  • +13
Osijek: Predizborni skup predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Za kampanju Zorana Milanovića kaže kako je imao svojih svijetlih trenutaka te naglasio da ga on gleda kao premijera.

'On je zatekao dosta trusno stanje, dosta toga je napravio, ali je napravio i nekoliko bezveznih poteza, kao onaj razgovor s ljudima koji su htjeli neko druženje pa su iskoristili to što je on malo fajterski nastupio i dali to u javnost. I tu si je napravio veliku grešku, ali ja mislim da to više ne može ponoviti', zaključio je Mesić.