slavonska turneja

Grabar Kitarović u Osijeku: 'Ja ću biti vaš glas i vaša predsjednica, ujedinimo se u ljubavi koju su nam pružili Dalić, nogometaši i moj Lukica'

15.12.2019 u 20:49

Bionic
Reading

Vikend u Slavoniji aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a za novi mandat Kolinda Grabar-Kitarović zaključila je u Osijeku gdje je održala polusatni, uglavnom domoljubno-motivacijski, govor u kojem je poručila da su "ovo važni izbori, jer biramo politiku koja će u sljedećih pet godina s osobama koja će tu politiku voditi promicati hrvatske nacionalne i državne interese i naše vrijednosti, koja će sudjelovati u rješavanju ključnih društvenih problema, a ne biti fikus na Pantovčaku"

'Ja sam ta. Ja vam jamčim, a to će vam jamčiti i voditelj moje kampanje, vaš župan Ivan Anušić. Zato vas molim da ne podcjenjujete svoj glas, jer meni je svaki glas bitan, jer je to glas moga naroda, a ja ću biti vaš glas i vaša predsjednica. Znala sam u ovom mandatu biti kritična i prema Vladama, oprati ih kada je trebalo, jer ne želim da budu salonski političari. I nastavit ću biti kritična prema neradnicima, ali ću pružiti ruke svima koji žele suradnju, jer samo tako možemo postići ono što narod želi, a narod je izvor vlasti u ovoj državi', kazala je Grabar-Kitarović, a prenosi Jutarnji list, dodavši da želi da se ujedinimo u ljubavi koju su nam pružili Dalić i nogometaši, Luka Modrić koji je kao moj sin, moj Lukica, ali takve talente svakodnevno susrećem u Hrvatskoj.

'Ne trebaju nam svađe, prepirke i izlike. U novom mandatu napravit ću još više, otvorit će se i nova radna mjesta, jer imam dogovore sa stranim državama da im šaljemo naše ljude na obuku i da se oni vrate u Hrvatsku, da ovdje rade preko interneta i zarađuju 8.000 eura', poručila je Grabar-Kitarović, koja je poručila i da "Slavoncima ne trebaju milostinja i subvencije, nego normalni uvjeti za rad da zarađujete kako znate i zato ćemo napraviti puno i u poljoprivredi".

'Bila sam u subotu na Balu lipicanaca i želim da cijela Slavonija bude tako graciozna.'

Anušić je, pak, u svom govoru kazao da je "Kolinda Grabar-Kitarović globalni brend i najbolje što HDZ i Hrvatska u ovom trenutku imaju na političkoj sceni".

  • +13
Osijek: Predizborni skup predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Kada sam bio u Kini pitali su me samo poznajem li predsjednicu i nogometaše. I zato je važno da naša predsjednica pobijedi. Ona mora pobijediti, a od svih vas tražim angažman. Ne molim vas, nego tražim. Ova utakmice se ne smije izgubiti, a ovaj skup potvrđuje da ćemo pobijediti iako trpimo udarce, trpimo i neobjektivne i nekorektne medije koji su, tu ću stati, mediji...', kazao je Anušić, koji je Miroslavu Škori poručio da je "morao biti ovdje 1991., ako su temelj njegove pjesme vjera, ljubav i domovina, a onom drugome to troje ionako ništa ne znači, pa mu i ne uzimamo za grijeh".

Predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić je, pak, rekao da mu je "žao što Škoro nije ovdje s nama da vidi koga podržava slavonska metropola i Osječko-baranjska županija".

'Znamo ga kao bivšeg HDZ-ovca, znamo da je izgubio izbore za gradonačelnika Osijeka, a izgubit će i u nedjelju. Ovo nije sport za njega, a iz njega progovaraju frustracija, mržnja i nekakav čudan svijet koji je iza njega', rekao je Radić.