sučeljavanje

Medved o borbi protiv korupcije u SOA-i: Predsjednica nije iznijela ništa što nije bitno za kampanju

18.12.2019 u 10:42

Bionic
Reading

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved komentirao je u srijedu izjavu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović na sučeljavanju predsjedničkih kandidata da se bori protiv korupcije u SOA-i rekavši kako 'nije iznijela ništa što nije bilo bitno za kampanju'

'Nisam primjetio da je predsjednica iznijela ni jedan detalj koji nije bio bitan za samu kampanju', rekao je Medved uoči sjednice Vlade dodavši kako će se ta pitanja nastaviti rješavati i da se ne trebaju relativizirati.

'Nemojmo pitanja koja se vezana za sigurnosni sektor i za ozbiljnost rada svih tijela u društvu relativizirati. Ako u okviru sustava ima mjesta za poboljšanje, i to će se rješavati u okviru zakonskih ovlasti', kazao je.

Ustvrdio je kako se iz sučeljavanja moglo vidjeti da je Grabar-Kitarović dominirala, HDZ ju jedinstveno podržava i uvjeren je u njenu pobjedu.

Rekao je kako neće komentirati istup kandidata Miroslava Škore, koji je rekao da bi pomilovao Tomislava Merčepa, jer se o pomilovanju mora pričati nakon izbora budući da je to pitanje jedne osobe, a tema je osjetljiva.

Pitanje pomilovanja ne bi trebalo otvarati u jeku kampanje

'Gdje su svi ti akteri sve ove godine', upitao se Medved i ustvrdio da se takva pitanja ne bi trebala otvarati u jeku kampanje.

'U tijeku je predizborna kampanja. Javnost je i sinoć mogla vidjeti da je Grabar-Kitarović najozbiljnija kandidatkinja. Nakon što prođu izbori, na kojima će pobijediti Grabar-Kitarović razgovarat ćemo o pojedinačnim pitanjima', zaključio je.

Ministrica kulture Nina Obuljen ocijenila je da izjavu o korumpiranosti u tajnim službama treba promatrati u kontekstu petogodišnje borbe Kolinde Grabar-Kitarović protiv korupcije.

'Predsjednica je tijekom svog mandata više puta govorila kako podržava borbu protiv korupcije, pa u tom smislu treba gledati i njezine izjave', izjavila je Obuljen novinarima pred Banskim dvorima.

Predsjednica Republike i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović jučer je tijekom sučeljavanja na HRT-u izjavila da se bori s korupcijom u SOA-i i drugim službama, te da je vrijeme da se zaposle mladi ljudi koji nisu korumpirani.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković zbog sudjelovanja na humanitarnom koncertu nije gledala cijelo sučeljavanje, pa nije komentirala tu izjavu.