dan poslije

Kovač se ispričao zbog negledljivog sučeljavanja, a onda je objasnio zašto je planuo na Grabar Kitarović

18.12.2019 u 10:08

Bionic
Reading

Nakon sučeljavanja 11 kandidata za predsjednika Republike u utorak navečer na HRT-u, dan poslije lagano se sliježu dojmovi

Predsjednički kandidat HSLS-a Dejan Kovač, za kojeg stručnjaci kažu da je bio neuvjerljiv u nastupu, uputio je putem svog profila na Facebooku ispriku zbog sučeljavanja, poručivši da je bilo negledljivo.

'Lako je imati život kad ti ga SDP i HDZ skriptiraju! Na globalnom tržištu tog zlatnog kaveza zaštite nema... Vjerujte mi...', napisao je Kovač u očiglednom pokušaju opravdanja za svoj nastup. Vjeruje da je svatko dao sve od sebe u tom sučeljavanju i napominje da je lako sada biti general poslije bitke.

'Ali ovo nije bilo gledljivo, čak i za mene koji sam bio sudionik. Odgovarati na isto pitanje nakon što je 10 kandidata već odgovorilo vjerujem da je bilo i patnja za slušati, a još teže reći nešto drugačije na binarni tip pitanja iz prošlosti. Tko god je imao što pametnije reći, na ovaj način bio je neutraliziran da predstavi svoj program i potencijalna rješenja', poručio je Kovač.

Mediji su isto dio naše demokracije i njih ćemo, kaže, morati mijenjati na način da fokus javne rasprave prebacimo s pitanja prošlosti na izazove budućnosti te posebno da radimo na njihovoj objektivnosti i nepristranosti. 'Ono što vi možete najbolje napraviti je da u nedjelju izađete na izbore i odradite svoju građansku dužnost', kazao je Kovač.

  • +31
Sučeljavanje predsjedničkih kandidata Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Osvrnuo se i na trenutak kada je planuo na Grabar Kitarović zbog bilježnice.

'Vezano uz bilježnice, kao profesor sam alergičan na prevarante. Radimo li naciju prepisivača ili osoba koje trebaju biti konkurentne u modernom gospodarstvu 21. stoljeća? Ako vi nemate kognitivni kapacitet da 2,5 sata pamtite i dajete odgovore na repliku - kako planirate voditi Republiku Hrvatsku', zapitao se kandidat HSLS-a.