OBEĆANJE MINISTRA ZDRAVLJA

Među prvima osnovati fond za pomoć teško bolesnoj djeci

13.02.2013 u 16:48

Bionic
Reading

Ministar zdravlja Rajko Ostojić najavio je mogućnost da Hrvatska osnuje fond iz kojeg bi se pomagalo teško bolesnoj djeci. 'Postoji mogućnost da, a malo je država to riješilo i bit ćemo među prvima, osnujemo fond upravo za takve slučajeve, za rijetke i teške bolesti, iz kojeg bi financirali to eksperimentalno liječenje', najavio je ministar Ostojić

Ministar je takvu mogućnost najavio odgovarajući na pitanje vezano uz osnivanje fonda, a nakon velike humanitarne akcije za malu Noru Šitum, rekavši kako eksperimentalnu terapiju ne priznaje niti jedna uređena država, niti jedna osiguravajuća tvrtka.

Istaknuo je kako su humanitarnom akcijom za malu Noru građani Hrvatske pokazali da imaju veliko srce, svi su se uključili u akciju, svatko je dao određeni iznos, političari, on osobno, ali i sve ostale nevladine organizacije.

'To je još jedan dokaz, uz priču da smo prvaci u presađivanju organa i prvaci svijeta u darivanju organa, i da Hrvati imaju najveće srce na svijetu i to je dokaz da Hrvatska ide u dobrom smjeru', rekao je Ostojić odgovarajući na novinarska pitanja nakon otvaranja sajmova Nautika, CroTOUR, Hotel&gastroteh i INGA na Zagrebačkom velesajmu.

Ministar Ostojić, koji je i kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba, osvrnuo se i na kandidaturu HDZ-ovke Margarete Mađerić za tu dužnost.

Po njemu, svi kandidati za gradonačelnika Zagreba dobrodošli. Ostojić ne dvoji da će građani prepoznati da Zagreb treba novu, pošteniju i moderniju upravu.

'Dobrodošli su svi kandidati. Napokon da je HDZ postavio svog kandidata, odnosno kandidatkinju. Očekujem da se i druge stranke odluče za svoje kandidate i to će biti jedna odlična utakmica u kojoj apsolutno ne dvojim da će građani prepoznati da Zagreb naprosto treba novu, pošteniju i moderniju upravu, novi i pošteniji grad Zagreb', rekao je Ostojić.

'Svi kandidati su dobrodošli, očekujem njihove programe i definitivno je vrijeme, a to je pokazala anketa, da više od polovice građana Zagreba misli da grad Zagreb ide loše, ide u krivom smjeru, i to je ono što ćemo pojasniti u programu, zamoliti sve građanke i građane da mi daju svoj glas i da okrenemo novu, pošteniju i nadasve moderniju sliku grada Zagreba', zaključio je Rajko Ostojić.