UPUTE ZA GLASANJE

Među HDZ-ovim glasačima opet kolaju šalabahteri

28.05.2016 u 18:25

Bionic
Reading

Kao i svaki puta do sada, i na današnjem su izbornom saboru HDZ-a pronađeni šalabahteri kojim su delegati informirani o vrhu stranke poželjnim kandidatima za koje se treba glasati

Mediji su izvijestili kako su se prije početka sabora u središnjici stranke kratko sastali šef HDZ-a Tomislav Karamarko, glavni tajnik Milijan Brkić te politički tajnik Tomislav Čuljak, te da su postigli konsenzus oko liste potpredsjednika na kojoj su Tomislav Čuljak, Tomislav Tolušić, Darko Horvat, Ivana Maletić, Oleg Butković i Ante Sanader.

Kako piše Jutarnji list, isti šalabahter sadrži i sljedeće sugestije za članove Predsjedništva – Zlatko Hasanbegović, Željko Turk, Pero Ćosić, Ivan Anušić, Žarko Tušek, Anton Kliman, Božidar Longin, Zlatko Ževrnja, Darko Milinović i Nenad Horvatić.

Na listi nema Josipe Rimac i Mire Kovača, ali je s njima, navodno, dogovoreno da će Kovač ostati u Predsjedništvu kao međunarodni tajnik HDZ-a, dok bi Rimac trebala dobiti mjesto glavne tajnice, što je dosada obnašao Brkić, pa će također ostati u Predsjedništvu.

Rezultati bi trebali biti poznati oko 19 sati, premda se s HDZ-om nikada ne zna - kada je Karamarko biran prije dvije godine za predsjednika, rezultat drugog kruga bio je poznat tek oko pet sati ujutro idućeg dana. Iza 19 sati bi, ukoliko se HDZ bude držao svojih prognoza o trajanju današnjeg sabora, trebalo biti vidljivo i jesu li se delegati pridržavali naputka.