britanci razočarani

May upozorila Trumpa zbog curenja informacija o napadu u Manchesteru

25.05.2017 u 21:59

Bionic
Reading

Britanska premijerka Theresa May razgovarala je u četvrtak s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom na marginama summita NATO-a u Bruxellesu o curenju informacija u medije koje se tiču istrage terorističkog napada u Manchesteru, rekao je glasnogovornik a prenose novinske agencije

May je 'pokrenula pitanje curenja obavještajnih podataka u razgovoru s Trumpom dok su čekali snimanje zajedničke fotografije' svih sudionika skupa u novom sjedištu NATO-a, navodi isti izvor.

'Ona je rekla da je dijeljenje informacija koje imamo sa SAD-om vrlo važno, ali da podaci koje dijelimo moraju ostati povjerljivi', kazao je.

Trump je izjavio da će se provesti istraga 'jako zabrinjavajućeg' curenja informacija u američke medije. 'Navodno curenje informacija iz vladinih agencija jako je zabrinjavajuće', rekao je Trump u izjavi nakon dolaska u Bruxelles.

'Zahtijevam od ministarstva pravosuđa i drugih relevantnih agencija da pokrenu potpunu istragu' curenja informacija u medije, a 'krivci trebaju biti kažnjeni najstrožom kaznom prema zakonu', navodi Trump u izjavi.

Britanska protuteroristička policija izrazila je u četvrtak nezadovoljstvo zbog 'neovlaštenog objavljivanja' informacija u SAD-u o napadu na koncertu u Manchesteru u ponedjeljak, ocijenivši da ono 'šteti' istrazi, dok je BBC objavio da je manchesterska policija nakon objave tih informacija prestala obavještavati američke vlasti o istrazi.

U terorističkom napadu počinjenom na koncertu u Manchester Areni u ponedjeljak navečer poginule su 22 osobe a 59 je ranjeno. Odgovornost je preuzela Islamska država.