BRITANSKA PREMIJERKA

May obećala da će se boriti za 'dragocjenu uniju' i opomenula Škotsku

17.03.2017 u 15:22

Bionic
Reading

Britanska premijerka Theresa May obećala je u petak da će se boriti za 'dragocjenu uniju' Ujedinjenog Kraljevstva, predstavljajući svoj 'Plan za Britaniju', uz upozorenje Škotskoj da ne teži neovisnosti

May je kazala da će s EU-om pregovarati o sporazumu o Brexitu za cijelu zemlju, poručivši da svi zajedno trebaju udružiti snage kako bi postigli najbolji mogući ishod.

'Predstojeći pregovori s EU-om bit će ključni za sve u Ujedinjenom Kraljevstvu... Ključno je da se postigne pravi dogovor i da svi naši napori i energija kao zemlje budu fokusirani na taj cilj', kazala je May u obraćanju svojoj stranci.

'To moramo učiniti ujedinjeni, kao jedno Ujedinjeno Kraljevstvo, ulažući svi zajedno napore kako bismo postigli najbolji ishod', dodala je, obećavši da će se pobrinuti da svi interesi i dionici u Engleskoj, Škotskoj, Walesu i Sjevernoj Irskoj budu zastupljeni.

'Uvijek ću se boriti da osnažim i sačuvam ovu dragocjenu Uniju', naglasila je.

'Naš Plan za Britaniju je plan za svjetliju budućnost', kazala je. 'Plan da se u najboljoj mogućoj mjeri iskoriste prilike pred nama i izgradi snažnija, pravednija Britanija koja je više ujedinjena i orijentirana prema van.'