STARI ŠEF DEMANTIRA NOVOG

'Matković ne može dobiti 2,4 milijuna'

Boško Matković

Boško Matković

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Robert Belošević

Bivšem direktoru Zračne luke Zagreb Bošku Matkoviću ne pripada više od 540.000 kuna neto otpremnine, ustvrdio je nekadašnji predsjednik Nadzornog odbora Zračne luke Josip Budimir i demantirao informaciju da ima pravo na 2,4 milijuna kuna

Budimir je Matkoviću 2005. godine i potpisao menadžerski ugovor. Jutarnjem listu je, podsjetimo, u petak novi šef Zračne luke Tonči Peović potvrdio da Matković ima pravo na 2,4 milijuna kuna bruto otpremnine, odnosno neto 1,7 milijuna kuna.

'Onaj tko bi Matkoviću isplatio 2,4 milijuna kuna učinio bi to potpuno neosnovano i oštetio bi kompaniju', uzvratio je Budimir. Potvrdio je da je s Matkovićem 2005. potpisan novi menadžerski ugovor koji je blagoslovio Nadzorni odbor s njim na čelu.

'Plaća mu je tada s dva dodatka bila 32.000 kuna, a prema tom ugovoru Matković ima pravo na otpremninu od 12 mjesečnih plaća. Ako mu je zadnja plaća s dodacima bila oko 45.000, onda to znači da mu pripada 540.000 kuna', objašnjava Budimir.

Bonusi koji su se Matkoviću isplaćivali ovisno o poslovnim rezultatima nemaju, tvrdi Budimir, veze s plaćom i nikako se ne mogu uzimati u obzir kod izračuna otpremnine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi