AKTUALNI SAT

Matić po Skupštini prosipao mlijeko

25.10.2012 u 11:54

Bionic
Reading

Iako je jučer najavio da će na današnju sjednicu Gradske skupštine po hitnoj proceduri u dnevni red uvrstiti prodaju gradskih stanova, gradonačelnik Milan Bandić to nije napravio jer SDP nije odustao od svog amandmana koji je onemogućavao da bespravno useljene osobe mogu kupiti stanove u kojima se nalaze

Skupština je također od njega dodatno zatražila da dostavi detaljno izvješće o stanovima u koji se koriste bez valjane pravne osnove u kojem će za svaki pojedini takav stan biti navedeni svi potrebni podaci.

Prije samog početka sjednice HDZ je zatražio da se s dnevnog reda izbaci imenovanje ulice po pjevaču Ekatarine velike Milanu Mladenoviću. Margareta Mađerić, predsjednica kluba HDZ-a, istaknula je da njihov zahtjev nema veze s glazbenim ukusom ni s nacionalnošću pjevača.

'Odgodimo za mjesec dana ovu odluku dok ne donesemo jasne kriterije. Rekli smo da će ulice u Novom Zagrebu biti imenovane po ženama, a sada imamo dva muškarca. Na čekanju je brojno imenovanje ulica po braniteljima, pa i inicijativa o promjeni Trga Maršala Tita', pojasnila je Mađerić


SDP je prijedlog odbio uz obrazloženje da kriteriji postoje. Za aktualnog sata Jurica Meić (SDP) zatražio je izvješće o zamjenama zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu u koje je upetljan, u aferi prisluškivanje, nedavno uhićeni Rudolf Krpina.

Krpina je optužen za kupovanje informacija od policije, a sudjelovao je u jednoj od najvećih razmjena zemljišta s Gradom Zagrebom. Radi se o zamjeni 44 tisuće četvornih metara zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu, na mjestu sadašnjeg naselja Iver. 'Ne zna tko je uhićen, ali sve informacije ćete dobiti pisanim putem. Neka institucije rade svoj posao', rekao je Bandić.

Daniru Bilić (HDZ) zanimalo je je li voda u Resniku ispravna za piće jer se građani žale na neugodan miris i okus, na što joj je gradonačelnik odgovorio da će djelatnici Zavoda za javno zdravstvo već danas izaći na teren i utvrditi ispravnost vode.

U mliječnom performansu Nenad Matić (HSS) pozvao je gradonačelnika da s njim popije čašu domaćeg mlijeka, a prije toga je prosuo po podu mlijeko u prahu jednog inozemnog proizvođača. Zatražio je od Grada da pomogne seljacima iz okolice Zagreba, na što je Bandić ustvrdio da Grad subvencionira zagrebačke proizvođače 16 lipa po litri i da se godišnje za to izdvaja dva milijuna kuna.