VLADA ODBILA ZASTUPNIKE

Matić: Ne postoji pravni temelj za Ustavni zakon o braniteljima

09.04.2015 u 12:04

Bionic
Reading

Vlada je na današnjoj sjednici odbila prijedlog zaključka o načinu reguliranja prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji koji su uputila 54 saborska zastupnika, a kojim se tražilo donošenje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji

'Prijedlog zaključka ne može se prihvatiti. Prijedlog nije dovoljno potkrijepljen analizom stanja te ne postoje pravni temelji za prihvaćanje. Donošenje ustavnog zakona o braniteljima nije moguće dok na snagu ne stupe izmjene zakona', kazao je Predrag Matić, ministar branitelja.

Na pitanje očekuje li daljnje zaoštravanje odnosa s obzirom na to da nema ustavnog zakona o pravima branitelja, retorički se zapitao mogu li odnosi više zaoštreni nego što jesu.

'Možemo li još više zaoštriti odnose, policija je oko mene, pa što još možemo zaoštriti? Šest mjeseci pokušavam argumentima, dokazima i činjenicama protiv laži i podmetanja', kazao je Matić i dometnuo da je to stari HDZ-ovski obrazac.