EKOLOŠKI INCIDENT

Marić za vikend bio u Brodu, brani Crodux: Ne bih rekao da je bilo zataškavanja

04.04.2018 u 12:51

Bionic
Reading

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u srijedu kako smatra da nije bilo zataškavanja u slučaju ekološke katastrofe u slavonskobrodskom vodovodnom sustavu te je poručio da se politička prepucavanja trebaju u ovom slučaju staviti sa strane i fokusirati se na nalaženje rješenja kako bi građani što prije mogli dobiti pitku vodu

'Ne bih rekao da je bilo ikakvih zataškavanja, a znate i sami da su i predsjednik Vlade i dobar dio Vlade, uključujući ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, odmah bili u Slavonskom Brodu i angažirani u potpunosti da se pronađe rješenje. Mislim da se sada na to treba fokusirati i pustiti prepucavanja za neke druge prilike. Preozbiljne su to stvari i tu se treba brinuti i skrbiti o građanima', kazao je Marić novinarima uoči užeg kabineta Vlade, upitan za komentar na tvrdnje slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Duspare da se slučaj istjecanja naftnih derivata na zapadnom ulazu u Slavonski Brod pokušao zataškati.

'Mislim da se sada svi fokusiraju na analizu zašto i tko je do toga doveo, mislim da se prije svega treba fokusirati na nalaženje rješenja, a o ovome će se potom razgovarati i pronaći tko je odgovoran za to', naglasio je.

Vezano uz političke prepirke, ustvrdio je da to općenito nije dobro, poručivši da građane prije svega zanima i treba zanimati da dobiju pitku vodu što prije.

Pohvalio je pripadnike Crvenog križa i Hrvatske vojske koji su na sam Uskrs i Uskrsni ponedjeljak išli po kućama i nemoćnim ljudima donosili pitku vodu. 'Ova naša vječna solidarnost i dušobrižništvo i u ovom su se slučaju pokazali na djelu, što pohvaljujem te zahvaljujem svima koji su sudjelovali u tome. Bitno je da se što prije pronađe rješenje te da se omogući dotok pitke vode svim građanima', kazao je Marić.

  • +19
Slavonski Brod: Počela sanacija mjesta ekološkog incidenta Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović