MINISTAR TRAŽI RJEŠENJE

Mamića i ostale se još nema kako sankcionirati

22.02.2012 u 22:15

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović nakon sastanka s čelnicima hrvatskog nogometnog saveza se očitovao i o položaju glavnog Dinamovog operativca

Ministar shvaća kako Zdravko Mamić prema slovu zakona o sportu ne bi smio obnašati svoju funkciju u klubu, no i upozorava da u aktualnom zakonu ne postoji stegovna mjera kojom bi se uskladio njegov položaj i status.

'Radimo na izmjenama Zakona o sportu, a najvažnija će stvar biti uvođenje sportske inspekcije, koja će se baviti nepravilnostima u savezima i klubovima. Čim se ustroji inspekcija, kreće se u raščišćavanje stvari. Jer, očito je da se ne poštuju odredbe Zakona o sportu, recimo ona koja se tiče kaznenog postupka i sudjelovanja u radu sportskih organizacija, kao i ona o rodbinskim vezama s članovima menadžerske agencije. To znači da mjesto gospodina Mamića u klubu i u Savezu nije u skladu s postojećom zakonom, međutim zasad ne postoji instrument kojim se to može spriječiti. A uvođenje sportske inspekcije bit će taj potrebni alat koji će omogućiti da se sve radi po zakonu,' najavio je Željko Jovanović.