RIZIK ZBOG BLOKADA

Maloča ignorira doktore da bi mogao igrati za Hajduk

05.12.2012 u 14:38

Bionic
Reading

U petak u 18.00 sati Hajduk na Poljudu dočekuje Inter u zadnjoj utakmici MAXtv Prva lige (Arenasport 2), a kapetan Mario Maloča i najbolji napadač Hajduka Ivan Vuković, unatoč ozljedama, najavljuju prekid neugodne serije, te pobjedu nad momčadi iz Zaprešića

Sa znatno oslabljenom momčadi Hajduk će istrčati u petak na Poljud protiv Intera. Osim Caktaša i Radoševića pod upitnikom su i kapetan Mario Maloča, koji već dugo igra pod blokadama i riskira težu ozljedu, te najbolji napadač Ivan Vuković, koga muči tetiva i igra na vlastitu odgovornost.

'Tri zadnje utakmice odigrao sam pod blokadom, odigrat ću još i ove dvije do kraja sezone' najavio je Maloča, koji je očito zanemario upozorenje Hajdukovih liječnika kako tri blokade na isto mjesto mogu rezultirati i upalom.

'Primio sam tri, pa ću primiti i četvrtu i petu, samo da uspješno završimo sezonu. Palac me boli, valjda mi ga neće morati rezati' nasmijao se Maloča.

Ivan Vuković nastupio je protiv Rijeke također s blokadom, no on je morao potpisati i dokument da igra na vlastitu odgovornost.

'Doktor je tražio da potpišem papir ako hoću igrati, pa sam potpisao. I opet ću ako bude trebalo, ako trener kaže da mu trebam' najavio je Vuković i dodao:

'Imamo dosta problema, ozljeda i kartona, te nam neće biti lako u preostala dva susreta. Ali idemo na pobjede, protiv Intera i Zeline moramo svi stisnuti zube. Ako naš kapetan može primati blokade i igrati, oda možemo i mi slijediti njegov primjer kako se odnosi prema bijelom dresu.'

Maloča se osvrnuo na tradiciju, po kojoj u zadnje vrijeme Hajduk bolje prolazi protiv Intera u Zaprešiću, nego u Splitu.

'Inter nam je neugodan protivnik, nismo ga na Poljudu pobijedili još od 2008. godine, kada je bilo 7:2.
Svjesni smo da s pobjedom možemo osigurati treće mjesto, a ako Rijeka kiksa i drugo mjesto uoči kraja sezone.'