NAJMLAĐA ŽRTVA BOSTONSKOG NAPADA

Mali Martin zaželio je mir, a onda tragično poginuo

16.04.2013 u 22:18

Bionic
Reading

'Dosta ranjavanja ljudi. Mir', poruka je koju je osmogodišnji Martin Richard napisao u školi, a koja danas ima potpuno drugo značenje. Osmogodišnjak je, naime, jedna od tri žrtve poginule u terorističkom napadu u Bostonu gdje je još 176 ljudi ozlijeđeno, piše Večernji list

Njegovu fotografiju na Facebooku je objavila Lucia Brawley, prijateljica bivše Martinove učiteljice. Fotografija je nastala prošle godine kada je Martin bio u drugom razredu.

'Njegova poruka je danas vrlo snažna. Molim se da svi živimo onako kako bi Martin htio', napisala je u potpisu fotografije Lucia Brawley.

'Cijeli njegov život bio je oko mira', rekla je učiteljica Rachel Moo za Huffington Post.

Njegova majka Denis i šestogodišnja sestra hospitalizirane su zbog teških ozljeda, djevojčici je, prema nepotvrđenim informacijama, amputirana noga.

Podsjetimo, jučer su na bostonskom maratonu eksplodirale dvije bombe, pri čemu je poginulo troje ljudi, a više od 170 ih je ranjeno. Bombe su navodno bile postavljene ekspresnim loncima sa šrapnelima, skrivenima u ruksacima.

Osim malenog Martina, identificirana je i druga preminula žrtva. Kako navode mediji u Americi, radi se o 29-godišnjoj Krystle Cambell.