epidemiološke mjere

Malenica potvrdio: Do kraja tjedna dolazi dopuna upute za rad državnih službenika od kuće

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 25.11.2020 14:24
  • Objavljeno 25.11.2020 u 14:24
Ivan Malenica

Ivan Malenica

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica izjavio je u srijedu da će do kraja tjedna nadopuniti uputu o radu državne uprave u uvjetima epidemije koronavirusa, pri čemu će čelnici tijela odlučivati o radu od kuće i nastavku redovnog rada tijela državne uprave.

"Uputa već sada postoji, od 2. studenog, i daje mogućnost čelniku tijela da uz određene uvjete odredi i rad od kuće. Mi ćemo, nadam se, do kraja tjedna tu uputu nadopuniti", rekao je Malenica nakon sastanka Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i u obitelji.

Cilj je upute i svih mjera da smanjimo mogućnost širenja zaraze u tijelima državne uprave i osiguramo redovni rad tijela državne uprave. Nadam se da ćemo do kraja tjedna izaći s uputom koja će detaljnije propisati dodatne mjere, kazao je Malenica.

Naglašava kako će kroz uputu čelnici tijela državne uprave organizirati posao onako kako smatraju da je nužno da bi se osiguralo redovito obavljanje poslova i zaštita državnih i javnih službenika.

Na pitanje hoće li se tim zaposlenicima osigurati informatička oprema i internet, ministar odgovara - zasigurno.

"Kada se pojedini čelnik tijela odluči za rad od kuće pojedinih službenika, onda je dužan osigurati određene uvjete. Ne mora se nužno svakom službeniku osigurati propisna informatička oprema, dakle može koristiti i svoju, isto tako može koristiti i druge metode i načine rada od kuće", kaže Malenica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!