USPJEŠNA GODINA

Male komunalne akcije u Zagrebu realizirane 70 posto

20.12.2011 u 15:03

Bionic
Reading

'Od 1370 malih komunalnih akcija u Gradu Zagrebu, do 15. prosinca realizirano ih je 70 posto, a planira se da taj broj do kraja godine dosegne 85 posto', kazao je pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić na koordinaciji gradonačelnika, predsjednika Skupštine i predsjednika Vijeća gradskih četvrti

Kada je riječ o financijskoj strani, Nevistić ističe da su ispisali naloge, što znači da su ti radovi obavljeni i ovjereni, za radove u vrijednosti 63 posto budžeta malih komunalnih akcija. A budžet za ovu godinu je planiran na 143 milijuna kuna.

Razlog zašto se male komunalne akcije neće realizirati sto posto leži u tome da se nisu uspjeli provesti svi javni natječaji. Naime, služba koja se bavila time zbog proceduralnih razloga nije uspjela provesti natječaje i potpisati ugovore za sve radove i nabave. Dio sredstava koji se na taj način nije uspio utrošiti kasnije je prenamijenjen te je potrošen preko Holdingovih podružnica Zrinjevac i Zagrebačke ceste.

Alen Gospočić
, voditelj podružnice Zagrebačke ceste, istaknuo je da su oni realizirali 97 posto ukupno planiranih radova.

'U potpunosti smo ostvarili plan kada je riječ o asfaltiranju cesta te su nam ostali manji zahvati koji će biti završeni idući tjedan ukoliko vrijeme bude pogodno za radove, odnosno ne padne snijeg', kazao je Gospočić.

Voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan rekao je da je situacija s radovima slična kao i ona u Zagrebačkim cestama.

'Zrinjevac je realizirao oko 95 posto radova, a ostatak bismo trebali završiti narednih dana ukoliko vremenski uvjeti budu pogodni', naglasio je.

Gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo dobrom realizacijom plana te je kazao da je to puno bolje u odnosu na prošlu godinu, kada je realizacija bila mizernih 12,6 posto, za što je krivac bio sukob između njega i SDP-a.