Lyliane Fournier

Majka vukovarskog heroja Jean-Michela Nicoliera u Vukovaru: Za smrt moga sina još nitko nije odgovarao. Predugo to traje

18.11.2021 u 19:42

Bionic
Reading

Lyliane Fournier, majka ubijenog hrvatskog branitelja na Ovčari, Francuza Jean-Michela Nicoliera, i ove godine je stigla u Vukovar

Lyliane Fournier, majka hrvatskog branitelja ubijenog na Ovčari, Francuza Jean-Michela Nicoliera, kojemu je bilo 25 godina kad je pogubljen u noći s 20. na 21. studenoga i ove je godine bila u Vukovaru, piše Jutarnji list. Rekla je da je puna emocija što je u Vukovaru na 30. obljetnicu.

'Prvi put su sa mnom došli unuci iz Francuske, Jean-Michelovi nećaci', rekla je Lyliane za Jutarnji list. Podsjetila je kako za smrt njezina sina još nitko nije odgovarao.

  • +26
Kolona sjećanja u Vukovaru Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

'Dugo to traje. Prije tri godine doneseno je rješenje na Županijskom sudu u Osijeku protiv Spasoja Petkovića Štuke, koji je ubojica Jeana-Michela, no sad čekamo da državni odvjetnik nastavi proceduru. To znači da bi trebalo dalje provoditi istragu, a onda se može izdati tjeralica. Sada imamo samo rješenje suda u Osijeku. I u Francuskoj je sudska procedura spora', rekla je.

Kolona sjećanja Izvor: Pixsell / Autor: pixsell