IDENTIFICIRAN JARUNSKI LEŠ

Mafijaš 'Cvele' povezan s Pukanićevim ubojstvom?

10.03.2010 u 17:01

Bionic
Reading

Izmasakrirani leš pronađen prekjučer u zagrebačkom jezeru Jarun, srpski je kriminalac Cvetko 'Cvele' Simić koji je, prema saznanjima srpske policije, trebao doći u Zagreb 'izvući' nekoga nakon ubojstva Ive Pukanića, a navodno je u Zagrebu bio i uhapšen zbog droga

Dopisnik tportala iz Beograda Miloša Vasića javlja iz razgovora s neimenovanim izvorima u srpskoj policiji, kako je Cvetko Simić bio izuzetno vješt, žestok i vrlo sposoban kriminalac, koji je imao i podršku na policiji te je bio infiltriran još iz Miloševićevog vremena.

Njihova procjena je da je nekog izdao jer je hodao između raznih kriminalnih skupina. Policiji je postao jako zanimljiv nakon Pukanićeva ubojstva jer su dobili informaciju da će doći u Zagreb da bi 'izvukao' nekoga.

U Zagrebu su ga dočekali, priveli, našli mu nešto malo droge i pustili ga (navodno se vodio i nekakav postupak). Srpska policija je uvjerena kako je povezan i sa ubojicama Ive Pukanića, no još se ne može utvrditi veza.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba za tportal.hr potvrdila je da je hrvatska policija imala 'postupanja protiv Cvetka Simića', ali nije mogla reći u kojem pogledu.

Policija je do identiteta ubijenog došla DNK analizom u MUP-ovom centru za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić. Prema pisanju Jutarnjeg lista Cvetko Simić više puta je identificiran od MUP-a Srbije zbog krijumčarenja droge, s čime se povezuje i njegovo ubojstvo.

Izvori Jutarnjeg vjeruju da je riječ o osveti narkomafije za propali posao.

O Cvetku Simiću nešto se može doznati i iz Bijele knjige MUP-a Srbije "Organizirane kriminalne grupe i pojedinci", čije je drugo izdanje objavljeno 2006., a iz koje donosimo dio koji se odnosi na 'Cveleta'.

'Pripadnik organizirane kriminalne skupe Luke Bojovića, Simić je jedan od najpovjerljivijih ljudi Luke Bojovića te s Lukom održava redovne telefonske kontakte. Jedno vrijeme je bio zadužen za vođenje posla u kladionici 'Taš', kao i za iznajmljivanje štek-stanova. Po nalogu Luke Bojovića, Simić često putuje u Hrvatsku i BiH, odakle telefonom kontaktiraju. Simić krijumčari narkotike koje nabavlja od osoba iz crnogorskog krim-miljea, a postoje indicije da Simić dio novca koji zaradi krijumčarenjem narkotika daje za finansiranje kriminalnih aktivnosti organizirane kriminalne grupe 'Pekar'. Simić ostvaruje česte kontakte sa Ivanom Božovićem a u vezi poslova vezanih za krijumčarenje narkotika. Po nalogu Simića, Saša Borota je zadužen za pakiranje narkotika i njihovu daljnju distribuciju. Uz to, Simić pruža logističku podršku, organizira, priprema i prikuplja podatke o kretanju potencijalnih žrtava. Takođe ostvaruje česte telefonske kontakte sa pripadnicima hrvatske, bosanske i crnogorske mafije.'

B92 dodatno navodi da je Simić je navodno pripadao grupi švercera droge koju predvodi Luka Bojović, jedna od najjačih osoba srpske mafije koji se dovodio i u vezu sa zemunskim klanom, kao i s likvidacijom Srđana Miranovića, kuma Sretena Jocića, odnosno Joce Amsterdama