VREMENSKE TEGOBE

Loša bio-prognoza za iduća tri dana

01.12.2009 u 11:11

Bionic
Reading

Biometeorološke prilike u Hrvatskoj kratko će se poboljšati u srijedu, a zbog nove ciklone slijedi novo pogoršanje u četvrtak i peteka te pojačane tegobe za sve kronične bolesnike te ljude osjetljive na vrijeme.

U srijedu, 2. prosinca kratkotrajno poboljšanje biometeoroloških prilika mnogim bi ljudima moglo donijeti smanjenje tegoba koje su imali prethodnih dana, miran san i bolje raspoloženje. Kronični bolesnici bi također mogli osjetiti olakšanje zbog smanjenja tegoba.

U četvrtak, 3. prosinca zbog približavanja nove ciklone biometeorološke prilike će se tijekom dana pogoršavati, a krajem dana bi se kod ljudi osjetljivih na vrijeme mogla pojaviti glavobolja, a noću nesanica. Kod reumatičara će se pojačati bolovi, tegobe će se pojaviti i kod bolesnika s krvožilnim bolestima, a bolesnici koji pate od migrene mogu očekivati pogoršanje bolesti.

U petak, 4. prosinca pod utjecajem ciklone biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Meteoropati će patiti od glavobolje, manjka koncentracije i nesanice te biti razdražljivi. Pojačane tegobe očekuju se i kod kroničnih bolesnika, a bolesnici koji pate od migrene mogu očekivati pogoršanje bolesti.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".