novi problemi

Lopovi ukrali 350 metara kontakne mreže s pruge na koju su se rasule tone kukuruza

20.12.2023 u 23:03

Bionic
Reading

Deseti dan od željezničke nesreće na Škrljevu kad je već uklonjena zdrobljena kompozicija vlaka i trebali početi radovi za puštanja trase u promet - novi problemi. Lopovi su u pola noći ukrali 350 metara potpuno nove kontaktne mreže

'Nepoznati počinitelji ukrali su nam 350 metara potpuno ispravne, funkcionalne kontaktne mreže. Što njih može spriječiti da večeras dođu i ponovno ukradu potpuno novu mrežu koju upravo stavljamo. Plan nam je pozvati policijske službenike da nam pomognu ovdje, vezano za struju, ako mi pustimo napon počinitelji će biti mrtvi', rekao je Stipo Barišić, voditelj Područne radne jedinice prometa Zapad HŽ Infrastrukture, piše Danas.hr.

Mreža je, sumnja se ukradena zbog bakra kojeg će lopovi preprodati. Iako je pristup pruzi zabranjen kao i skupljanje rasutog kukuruza, upozorenje do pojedinaca ne dopire. Žali se na to i obitelj koja živi na osami uz prugu, a kojoj je oko kuće prometnije no ikada.

'Ovo je stvarno prava ludnica! Ne mogu vam se niti izraziti, baš sam, ja sam zapravo u šoku, još uvijek, što reći', govori za RTL Ljiljana Cvjetan Trbović iz Škrljeva.

  • +26
Prevrnuti vlak kod Rijeke Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Noćas je očišćen usjek u kojemu je prije deset dana došlo do iskakanja i gužvanja vlaka, a radnici HŽ-a bez prestanka rade na sanaciji 250 metara uništene trase.

'1100 tona kukuruza, 400 tona čelika, mi smo sve to maknuli, očekujemo uspostavu prometa u roku 72 sata. U 72 sata mi moramo ovdje izgraditi kolosijek, znači dovući pragove, tračnice, uspostaviti kolosiječnu rešetku, dovući tučenac, sve to skupa podbiti, formirati kontaktnu mrežu, uključiti i onda otvaramo promet', dodaje Barišić iz HŽ-a.

  • +16
Sudar vlakova između kolodvora Meja i Škrljevo kod Rijeke Izvor: Facebook / Autor: Sindikat prometnika vlakova Hrvatske