ZORAN MILANOVIĆ

'Ljudi su apatični, nismo se mijenjali kada smo trebali'

15.05.2013 u 21:53

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na večerašnjem je stranačkom predizbornom skupu u Krapini rekao kako je ljudima dosta krize, da su nestrpljivi, apatični, pomalo bijesni, a da nam je teško zato što se nismo mijenjali prije krize, kad je bilo vrijeme za promjene, jer tada nismo imali sposobnu vlast.

"Nismo imali ni pametnu ni poštenu ni sposobnu vlast kada je bilo vrijeme za promjene", poručio je u Krapini predsjednik SDP-a. Milanović je nekoliko pita puta naglasio nužnost promjena iz dana u dan, "jer samo onaj tko je toga svjestan može opstati."

Kampanja SDP-a u kojoj nema „slikanja“ po gradilištima koja se financiraju iz novaca poreznih obveznika dokaz je da se stranka mijenja i da je izabrala teži put, te da za sve postignuto mora platiti dvostruko višu cijenu. Milanović ocjenjuje i da je isto i sa Hrvatskom i da u tome vidi sličnost SDP-a i Hrvatske.

Istaknuo je da Zagorje ima dobru i poštenu vlast, po mjeri čovjeka, domaću, vlast „čistog posla“.

Uvjeren je u pobjedu SDP-a i koalicijskih partnera u Krapini i županiji uz poruku da se u predizbornoj kampanji treba boriti do zadnjega čovjeka te da se s protivnicima nadmeće argumentima, ali ako protivnici napadnu treba se braniti.

"Ne mogu se svima dopasti, ali sve što radimo, radimo s najdubljim uvjerenjem da radimo ispravno. Imam podršku u timu, podršku u ljudima oko sebe i iz dana u dan moramo se boriti za podršku svakog čovjeka. Ne samo za podršku naših glasača i simpatizera već svih građana Hrvatske, zaključio je Milanović i najavio još jednu pobjedu SDP-a u Zagorju.

Kandidat SDP-a i HSU-a za gradonačelnika Krapine Željko Pavić najavio je razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta kroz krapinsku poslovnu zonu u kojoj bi trebalo formirati inovativni centar. Najavio je i daljnja ulaganja u razvoj turizma i školstva.

Kandidat SDP-a i koalicijskih partnera za župana Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je da je Zagorje danas „veliko gradilište“ zahvaljujući podršci državne vlasti u realizaciji velikih kapitalnih projekata.