SKOKOVI S MOSTA U MOSTARU

Listo pobijedio, Hrvati opet nisu sudjelovali

31.07.2012 u 13:21

Bionic
Reading

Pred nekoliko tisuća Mostaraca i njihovih gostiju održani su skokovi sa Starog mosta u Mostaru 446. put. Skokovi su i ove, kao i mnogih prijašnjih godina, prošli bez ijednog hrvatskog skakača, ali ih je zato bilo iz Slovenije i Srbije

'Svakog skakača sa Starog mosta ja smatram svojim bratom, koje god nacionalnosti ili boje bio i pozivam sve hrvatske skakače da se počnu prijavljivati, jer ovo je sportsko, a ne nacionalno natjecanje', rekao je organizator Saša Oručević.

U kategoriji skokova na noge, zvanih 'let', pobijedio je 21-godišnji Mostarac Igor Kazić. Drugo mjesto pripalo je njegovu sugrađaninu Admiru Deliću, dok je treće mjesto zauzeo također mostarski skakač Ermin Sarić.

U kategoriji skokova na glavu, popularne 'mostarske laste', pobijedio je Lorens Listo, drugoplasirani je bio Ilija Spasovski, dok je treće mjesto pripalo Aleksandaru Simaniću iz Užica.

Listo, kojeg Mostarci zovi Vječna lasta, nakon primanja pobjedničkog pehara izrazio je želju da dogodine u skokovima sudjeluju i Hrvati.

U noćnom programu zatvaranja ovogodišnjih skokova organizirano je skupno egzibicijsko 'padanje' u mrak skakača sa 25 metara visokog mosta, a sve uz baklje i bengalke koje su oni najhrabriji, držeći ih u rukama, gasili padom u Neretvu.

Skokovi 2011. godine