VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI

Kreće izbor novog ministra. Liječnik o Banožićevu stanju: 'I dalje se ne sjeća nesreće'

12.11.2023 u 14:01

Bionic
Reading

Zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek Krunoslav Šego otkrio je kakvo je zdravstveno stanje bivšeg ministra obrane Marija Banožića nakon teške prometne nesreće, u kojoj je u subotu ujutro poginuo 40-godišnji Goran Šarić iz Prevlake

'Stanje gospodina Banožića je stabilno. Izvan je životne opasnosti, ali smo i dalje oprezni s obzirom na vrstu i opseg ozljeda koje je pretrpio. Nalazi ne pokazuju nikakvu progresiju ozljeda. I dalje se ne sjeća nesreće, i dalje nije pri punoj svijesti. S njim se može komunicirati, ali to nije puna svijest', rekao je Šego. Ustvrdio je da će takvo stanje trajati 'barem još nekoliko dana, u najboljem slučaju', no da je teško reći koliko točno.

'Ne znam koja je zakonska procedura, ali ne vjerujem da policija u ovom stanju može dobiti nekakve relevantne informacije od njega', ustvrdio je i dodao da u osječkom KBC-za sada ne planiraju Banožićevo premještanje u neku drugu zdravstvenu ustanovu.

Izvor: Cropix / Autor: Ivan Perić

Banožić je zadobio višestruke ozljede tijela, mozga, prsnog koša, trbuha, ekstremiteta, a u KBC-u su u subotu izvijestili kako je dominantna neurotrauma. Vukovarsko-srijemska policija najavila je da će protiv Banožića podići kaznenu prijavu zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo 40-godišnji Goran Šarić.

Dr. Krunoslav Šego Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

U subotu poslijepodne premijer Andrej Plenković razriješio je Banožića dužnosti ministra obrane, a konzultacije o novom ministru obrane kreću sutra.

  • +6
Očevid na mjestu prometne nesreće u kojoj je sudjelovao Mario Banožić Izvor: Pixsell / Autor: Vinkulja/PIXSELL