Zvonimir Puljiz

Liječnik koji je operirao ranjenog policajca: Predstoje mu mjeseci oporavka, no očekujemo da će se ruka dobro oporaviti

13.10.2020 u 10:58

Bionic
Reading

Zvonimir Puljiz, liječnik u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu, bolnici u kojoj je smješten policajac ranjen jučerašnjim napadom vatrenim oružjem na Markovu trgu, rekao je da je danas njegovo stanje dobro

'On je pri svijesti još od jučer nakon operacije, razbudio se. Danas će još biti u intenzivnoj njezi, na kojoj je dobio maksimalno dobru skrb i ne žali se na neke bolove', kazao je Puljiz te očekuje da bi ranjenoga tijekom dana mogli premjestiti na odjel, javlja N1.

'Operacije su prošle dobro, s time što se radi o kompliciranim ozljedama lijeve ruke. Za konačne ishode još se trebamo strpjeti, ali očekujemo da će se ta lijeva ruka dobro oporaviti, samo što mu predstoji višemjesečni oporavak', prognozira dr. Puljiz:

'Očekuju ga još manji zahvati jer se radilo o prostrijelnim ranama koje su obrađivane po principu ratne kirurgije. Bit će potrebne još neke dorade rana, promjena vanjskog fiksatora u unutarnji. Čeka ga još niz manjih postupaka i, naravno, sljedećih mjeseci i intenzivna rehabilitacija.'

'U bolnici će sigurno provesti još tjedan ili dva', kazao je.

  • +8
Ravnatelj Vinogradske bolnice: 'Stabilno je, svi vitalni znakovi su sad u redu' Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

'Nema nikakve ugroze životnih funkcija, ruka izgleda dobro, a čini se da je i motorika u redu, znači da živci funkcioniraju. Zadovoljni smo poslijeoperacijskim tijekom koji je toliko dobar da ćemo ga premjestili iz jedinice intenzivnog liječenja na kirurški odjel', rekao je ravnatelj Kliničkog bolničkog centra (KBC) Sestre milosrdnice Mario Zovak Hini.

Policajca Oskara Fiurija (31) u ponedjeljak ujutro hicima iz automatskog oružja ranio je 22-godišnji Danijel Bezuk u pucnjavi rafalom prema ulaznim vratima Banskih dvora. Zadobio je četiri prostrijelne rane, dvije u ruku i dvije u trup.

Što se tiče daljnjeg liječenja, slijedi još niz manjih zahvata, poput skidanja vanjskih fiksatora na ruci i rekonstrukcije kostiju, a potom i višemjesečna rehabilitacija, najavio je Zovak.