strujni udar

Liječnici vode veliku bitku za život dječaka koji se penjao po vagonima

09.04.2023 u 11:37

Bionic
Reading

U subotu oko 19 sati, na tračnicama kod željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu dogodila se nesreća. Od strujnog udara stradao je maloljetnik koji je zadobio teške tjelesne ozljede i opekline. Nesreća se dogodila dok se penjao po vagonima.

U brodskoj su bolnici rekli da je maloljetnik stigao u teškom stanju. Za njegov život bore se liječnici u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti.

'Pacijent je dogovorno iz Opće bolnice Slavonski Brod odmah iza ponoći prebačen u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb. Ima teške opekline od visokog napona. U slavonskobrodskoj bolnici je intubiran i sediran. Prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja i učinjena je dodatna dijagnostika da se vidi ima li još nekih oštećenja', izjavio je za HRT ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić.

Dodao je kako je u tijeku operacija kojom se vrši obrada opeklina koje su preko 50 posto ukupne površine tijela. Poduzima se sve kako bi se pacijent zbrinuo na najkvalitetniji način - rehidracija i antibiotska terapija.

'Takve ozljede su vrlo ozbiljne i životno ugrožavajuće. 50 posto je teško i duboko opečeno. Radi se o drugom i trećem stupnju opeklina uz mogućnost ozlijede i drugih organskih sustava. Radi se sve i naravno da je još uvijek ozbiljno zdravstveno stanje', kazao je Roić.

  • +18
Željeznički kolodvor u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL