MILJEVIĆ OČEKUJE ISPRIKU

'Laž je to da se Sapunar vadio na Gotovinu'

30.10.2013 u 13:28

  • +8

Privođenje Josipa Sapunara

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Bionic
Reading

Bivši član Uprave Hrvatskih autocesta Josip Sapunar u svom iskazu pred istražiteljima navodno je izjavio da se novcem izvučenim iz pet tvrtki financirala obrana generala Ante Gotovine, a ostale okrivljenike teretit će da su to radili po nalogu Božidara Kalmete, objavio je tjednik Aktual. Sapunarov odvjetnik Veljko Miljević za tportal tvrdi da se radi o čistim lažima

'Laž, laž! Sve će ubrzo biti demantirano, a onda očekujem ispriku', kazao je Miljević. Njegov klijent, tvrdi, pred istražiteljima je bio ispitivan samo jedanput, a iskaz je snimljen pa se 'vidi sve - svaki zarez, mucanje i kimanje glavom'.

'Iznijeli su nešto što nisu smjeli, a budući da se radi o neistinama - imam pravo demantirati. Dakle ime generala Ante Gotovine nikada nije spomenuto, ni u kakvom kontekstu', dodao je Miljević. Sličan posao demantiranja imao je prije nekoliko godina, kada je nakon prvog Sapunarovog uhićenja na desetke puta morao zanijekati da je ovaj u iskazu teretio Božidara Kalmetu

'Dobro, a je li ga ovaj put teretio?', upitali smo zagrebačkog odvjetnika, na što se slatko nasmijao i kazao da 'neće širiti temu'.

Zagrebački tjednik u svom tekstu tvrdi da je Sapunarov navodni iskaz u kojemu se spominje Gotovina imao za cilj objasniti da se novac iz tvrtki isisavao u ime 'višeg cilja', iako takva obrana ima previše rupa. Pritvoreni direktor HAC-a tereti se za razdoblje od 2005. do 2009. godine, a umirovljeni general završio je u Haagu već 2005. godine, nakon čega je troškove obrane snosila država. Njegovoj obitelji pak pomagala je zaklada.

Navodno su i ljudi bliski Gotovini demantirali da je bilo kakav novac iz tih izvora dospio do generala i njegovih suradnika.