ruski šef diplomacije

Lavrov: Kemijski napad u Siriji uz pomoć rusofobne zemlje

13.04.2018 u 14:28

Bionic
Reading

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov ocijenio je u petak navodni kemijski napad u Siriji prošlog tjedna scenarijem u kojem su sudjelovale 'specijalne službe jedne države' koju nije imenovao ali ju je nazvao 'rusofobnom'

'Raspolažemo nepobitnim dokazima da se radilo o novoj režiji u kojoj su sudjelovale specijalne službe jedne države koja trenutno predvodi u rusofobnoj kampanji', izjavio je Lavrov na konferenciji za tisak.

Po sirijskim Bijelim kacigama i nevladinoj organizaciji Syrian American Medical Society, deseci osoba ubijeni su 7. travnja u Dumi u napadu 'toksičnim plinom', koji Zapad pripisuje režimu Bašara al-Asada, a koji pak opovrgava svaku odgovornost.

Lavrov je u petak pozvao Washington da s Moskvom koristi 'diplomatske metode koje ne uključuju ultimatume i prijetnje'.

  • +5
Sergej Lavrov Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Lavrov je također rekao da bi zapadna vojna intervencija u Siriji mogla 'izazvati novi val migranata u Europi', upozoravajući na sličan scenarij u Libiji i Iraku.

'Čak i neznatni ekscesi izazvali bi novi val migranata u Europi i drukčiji razvoj situacije koji ne treba ni nama ni europskim partnerima', izjavio je Lavrov na konferenciji za tisak.