POTVRIO PREDSJEDNIK

Laburisti odlučili: na izbore idemo samostalno

05.08.2016 u 13:32

Bionic
Reading

Nakon razgovora sa više od 30 stranka lijeve političke orijentacije i iscrpljujućih pregovora, Laburisti su zaključili kako je pokušaj okupljanja ovakve ljevice besmislen. Laburisti na izbore idu samostalno: žele potvrditi svoju poziciju na terenu i postaviti nove temelje za dolazeće lokalne izbore

‘Dali smo sve od sebe, moji kolege i ja razgovarali smo s predstavnicima više od 30 stranka lijeve političke orijentacije. Doista smo željeli napraviti koaliciju, popuštali smo, vraćali se za stol, mirili nepomirljive, rukovali se…, ali više nema smisla.(…)Otkako je SDP prodao ljevicu za fotelje, očito je kako na ljevici ima prostora za rad, no mi tražimo partnere kojima rad na terenu nije mrzak, a ne foteljaše početnike – izjavio je Tomislav Končevski, predsjednik Hrvatskih laburista.

Končevski ističe kako Laburisti izlaze na izbore samostalno s tri cilja: stranka želi potvrditi svoju poziciju na terenu, postaviti nove temelje za dolazeće lokalne izbore i jasno pokazati lijevim biračima kako su jedina preostala stranka koja će se boriti za radne obitelji.